Long time no see och även om de senaste inläggen här skett med ett par års mellanrum så kändes det som att det var dags med en liten uppdatering. För 2020 är ett år som jag kommer minnas av fler anledningar än en.

Den givna för de allra flesta: Corona. Covid-19. Hur märkligt är det inte att leva i en global pandemi? Sjukt märkligt. Jag och vi här hemma har ända sen början varit väldigt restriktiva och för det mesta hållt oss hemma. Men det fanns det ju en annan liten anledning till också.

En bebis. I januari föddes vår son! Bara nån vecka innan allt kaos bröt ut. Så jag har varit föräldraledig i allt det här. Märkligt även det. Att inte gå på öppna förskolor och flummig babydans men också att inte direkt ha något kontor med kollegor att hälsa på eftersom i stort sett alla jobbar hemma. På gott och ont kommer vi dock ha fått vara hemma tillsammans alla tre hela första året!

Saker från ett pandemi/bebis-år:

  • mjukiskläderna har slitits med hälsan – tack och lov
  • sminket har gått ur datum
  • dammsugaren har gått varm (jösses vad damm det blir när alla är hemma i stort sett hela tiden)
  • en har äntligen lärt sig att matplanera (lite av ett måste om man löpande ska beställa mat- och hushållsprodukter med hemleverans)