Nu är det dags för en nattuggla att bli morgonpippi! Det sägs att det tar 21 dagar för att skapa en ny vana, så februari kändes som en bra månad för att testa på det. Men, min morgondisciplin är verkligen sämre än sämst… Jag snoozar en halvtimme-timme varje dag och kommer aldrig till jobbet vid den tiden som jag tänkt – utom om jag har något bokat, Aha! Då tänkte jag såhär, jag har ju över hundra kollegor på mitt kontor. Nog måste några av dem vara morgonpigga? Tänk om jag bokade in en ny person varje jobbmorgon under hela februari så att jag faktiskt har något bokat?

Sagt och gjort! Jag gjorde lite research och på bara en dag hade jag en lista på 20 personer som för det mesta är morgonpigga, eller om inte annat ”måste” infinna sig på kontoret tidigt om morgnarna. De som ville vara med fick välja en dag i februari då de ställde upp på att möta en morgontrött underteckad kl. 08 på jobbet. Som tack utlovade jag en finkaffe och ett skojigt djurklipp under den valda dagen.

Reglerna är enkla (ja det finns regler) och på engelska eftersom jag har flera engelsktalande kollegor.

No show rules:

  • You know several days ahead that you have to reschedule? Let me know!
  • Something happens during the night before or the same morning? Don’t let me know 🙂
  • I’m not coming for some reason? I’ll let you know, and the finkaffe and funny video will still be yours.

Så wish me luck! Jag hoppas på att se lite piggare ut kl. 08 vid kaffemaskinen än vad snapchat tycker att jag gör när jag sover 😉 .