För rätt många veckor sedan nu fick jag en bloggutmaning av Helen. 11 frågor att besvara, och sedan ställa 11 nya frågor vidare. Ett kedjebrev helt enkelt! Traditionellt sett har kedjebrev inte riktigt varit min grej, men det berodde nog mest på de ”hot” om livslång otur som alltid hängde med breven. Men det var längesen nu och detta innehöll inget sådant, så efter en hel del klurande och en regnig söndag på sofflocket har jag fått ner alla svar! (Eller nästan i alla fall.)

1. Berätta allt om din första kyss!
Oj. Om jag inte räknar ryskapostenlångtradare på mellanstadiet så var nog den första riktiga i slutet av högstadiet. Kantad av sommarnatt och strand.

2. Vem får dig att rodna?
Jag rodnar sällan, men om jag skulle göra det skulle det nog vara om en av mina danslärare sa att jag gjort nåt bra.

3. Vilken film kan du citera som ett rinnande vatten? (Eller nära inpå.)
Där finns det tre helt solklara:
Les Visiteurs
Bio-Dome
Robin Hood: Men in Tights

4. Vad var ditt favoritämne i skolan och hur har du nytta av det nu?
Helt klart latin på gymnasiet! Vår lärare Eva var en underbar pensionsmogen kvinna som hade jobbat hela sitt yrkesverksamma liv på samma skola. På sin tid var hon tydligen den unga lärarinnan med rött läppstift och höga klackar som alla unga studenter kärade ner sig i. Hon älskade det hon gjorde och fick i alla fall mig att också göra det. Vi fick lärde oss grammatik, glosor, hundratals latinska ordspråk utantill (mitt favvo: Nemo saltat sobrius, nisi forte insanit – Ingen dansar nykter, såvida han händelsevis inte är galen. Evas översättning, fantastisk!), satte upp Orfeus och Eurydike (jag va ormen) samt framförde en gammal studentsång på latin när vi tog studenten. Jag har nytta av det nu på så sätt att jag fortfarande har lättare att första ett större antal språk. Och att jag kan läsa Bayeuxtapeten vilket är rätt ballt!

5. Vilket är det bästa spelet som någonsin skapats och varför är det så bra? Nostalgi?
Rappakalja! Sällan har jag skrattat så mycket åt kreativa förklaringar på svåra ord.

6. Tipsa om en app som du inte kan leva utan!
Leva utan skulle jag ju faktiskt kunna göra med alla appar, men en app som jag inte skulle få för mig att plocka bort är SL-appen. Jag har alltid bott lite utanför city så i alla år har jag släpat på papperstistabeller i väskan, jagat den senaste versionen när sommartiderna sätter igång och stått och kliat mig i huvudet över hur det var med röda dagar o.s.v.

7. Vem skulle du vilja äta middag med? Som du inte har träffat än men gärna vill hänga med.
Här fick jag klura länge. Men middag Bounce-gänget skulle ju vara väldig trevligt!

8. Vad skulle du vilja lära dig eller bli ännu bättre på?
Historia. Inte så mycket nutidshistoria egentligen utan mer om gamla civilisationer som forna Egypten, Grekland, Romarriket, Mayafolket o.s.v.

9. Vilken låt har i princip förändrat ditt liv?
Jag har inte någon specifik låt som förändrat mitt liv. Men om jag ska välja en genre så blir det nog hiphop som jag fått i och med dansen. Streetdance var det jag började dansa senast men det är den musik som jag överlägset lyssnar mest på.

10. Vad hade du velat höra när du växte upp som du vet nu som vuxen?
Att man förmodligen inte kommer känna sig ”vuxen” bara för att man är det.

11. Vilken bild är du extra stolt över och vad är du mest nöjd med?
Den här bilden på min pappa och mig tycker jag väldigt mycket om. Pappas stora passion är segelflyg och här är vi uppe och flyger tillsammans.

 

Ok, så vad vill jag veta?

 1. Vad gör du från det att väckarklockan ringer fram tills att du börjar jobba?
 2. Vilken person träffar du allra mest?
 3. Hur ser det vanligtvis ut i ditt kylskåp?
 4. Vad skulle du heta om du fick byta till vilket namn som helst?
 5. Vad fick dig senast att skratta så att du fick ont i magen?
 6. Om du fick göra dig av med någon tråksyssla, vilken skulle det vara och varför?
 7. Vem tycker du är bäst i världen och varför? (En riktig person alltså, inte Stålis.)
 8. Vad gör dig riktigt rosenrasandeförbannad och hur hanterar du det?
 9. Samlar du på något, och i så fall vad och varför?
 10. Vad är din stora passion och vad gör du av den?
 11. Sist men inte minst, klassikern, vad skulle du göra om du var helt ekonomisk oberoende?

Det är fritt fram att känna sig utmanad! Ingen nämnd, ingen glömd.